Zo kies je de beste ledikantdeken voor je baby

Als je een baby verwacht, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle benodigdheden hebt voor de beste zorg van je kleintje. Een ledikantdeken is een van de belangrijkste items op dat lijstje. Het houdt je baby niet alleen warm, maar geeft hen ook een gevoel van comfort en veiligheid. Maar welke ledikantdeken moet je nu kiezen? In deze blog gaan we het hebben over hoe je de beste ledikantdeken kunt uitkiezen voor je baby.

Materiaal van de ledikantdeken

Het materiaal van de ledikantdeken is zeer belangrijk. Het mag niet alleen zacht aanvoelen tegen de tere huid van je baby, maar het mag ook geen allergieën en andere huidproblemen veroorzaken. Kies daarom voor hypoallergeen materiaal, zoals biologisch katoen of bamboe. Kies voor natuurlijke materialen die zacht aanvoelen.

Warmte van de ledikantdeken

Baby’s hebben de neiging om veel warmte te verliezen, dus het is belangrijk om een ledikantdeken te kiezen die warm genoeg is om hen te beschermen. Kies voor een ledikantdeken met een TOG-waarde van 2 of 2,5. Dit betekent dat het warm genoeg is om hen te beschermen, maar niet te warm om oververhitting te voorkomen.

Stijl van de ledikantdeken

Niet alleen het materiaal en de warmte van de ledikantdeken zijn belangrijk, ook de stijl is van belang. De ledikantdeken moet passen bij de stijl van de kinderkamer en je persoonlijke smaak. Kies voor een ledikantdeken met kleuren en prints die je leuk vindt om te zien, bijvoorbeeld een van Koeka.

Wasbaarheid van de ledikantdeken

Een ledikantdeken moet regelmatig gewassen worden om hygiënisch te blijven. Het is belangrijk om een ledikantdeken te kiezen die eenvoudig in de wasmachine kan. Kies voor een deken die machinewasbaar is op 40°C.

Veiligheid van de ledikantdeken

Veiligheid is van het grootste belang. Let op dat de ledikantdeken geen lange losse draden heeft en zorg ervoor dat het niet te los om de baby kan wikkelen. Kies bij voorkeur voor een deken die ondersteuningsbanden heeft om de deken op zijn plek te houden.