yang-miao-Z5Lsb65XoCE-unsplash

Foute vriendjes, wat te doen?

Foute vriendjes, wat te doen?

Je herkent het wel, je kind krijgt te maken met foute vrienden, wat kun je in dit geval het beste doen? Om je hier een goed overzicht van mogelijkheden in te verschaffen zullen we op deze pagina kort stilstaan bij een aantal punten die je kunt doen om dit te voorkomen. Hierdoor weet je zeker dat je er alles aan zult doen om ervoor te zorgen dat je kind niet met foute vrienden omgaat. Het is immers van groot belang dat je kind met de juiste personen omgaat want als dit niet het geval is, zul je merken dat dit enorme consequenties voor je heeft. Om deze reden is het goed om hier voldoende aandacht aan te besteden. Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog additionele vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag om te voorkomen dat je kind met verkeerde vriendjes omgaat.

image

Afspreken? Nee!

Je herkent het wel je kind wilt met een vriendin afspreken. Over het algemeen is dit goed, maar het kan ook voorkomen dat je kindje met een verkeerd vriendje wilt afspreken. In dit geval is het aan te raden om af te wijzen dat er afgesproken kan worden. Natuurlijk is dit een harde wijze om te voorkomen dat je zoon met een verkeerd vriendje omgaat, maar het is wel meteen een van de meest effectieve methodes. Je zult hierdoor direct inzichtelijk krijgen wat de mogelijkheden zijn en dat is natuurlijk wel zo prettig. Mocht jij naar aanleiding van deze methode nog vragen hebben over de impact op het kindje? Dan is het aan te raden om diverse onderzoeken te lezen zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden die hiermee gepaard gaan. Daarnaast kun je ook altijd contact met ons opnemen.

concerned-women-talking

Laatste redmiddel, spreek de ouders aan

Als laatste redmiddel kun je er ook voor kiezen om te kijken naar de mogelijkheden om de ouders van het foute vriendje aan te spreken. Hierdoor krijg je een goed beeld van de mogelijkheden zodat je zeker weet dat je niets over het hoofd ziet. Als je namelijk de ouders aanspreekt kun je afdwingen dat enerzijds je kind niet meer het met vriendje omgaat en anderzijds dat het gedrag van het foute vriendje niet wordt gecapteerd. Veel pubers zullen hierdoor actie ondernemen op het gedrag. Echter, merk je in de praktijk ook dat veel ouders hier niets mee doen, maarja dat is niet jouw pakkie aan!

MEER TE WETEN KOMEN

Samenkomen

Opvoeding

Eerste keer