Strijkkralen: een creatieve bezigheid voor jong en oud

Strijkkralen, ook wel Hama strijkkralen genoemd, zijn al jarenlang populair speelgoed onder kinderen én volwassenen. Het is een zeer creatieve bezigheid waarbij je met kleine gekleurde kraaltjes de mooiste creaties kunt maken. Bij het Speelgoedpaleis, dé speelgoedwinkel voor jong en oud, vind je een grote collectie aan strijkkralen in diverse maten en kleuren.

Wat zijn strijkkralen?

Een strijkkraal is, zoals de naam al doet vermoeden, een klein kraaltje dat je met een strijkijzer kunt smelten. Het kraaltje heeft een gat in het midden, zodat je deze op een pinnetje kunt plaatsen. Door verschillende kleuren kralen naast elkaar te leggen op een pegboard (een plastic plaatje met nopjes), kun je verschillende figuren maken. Wanneer het figuur compleet is, plaats je er bakpapier overheen en strijk je er met een heet strijkijzer overheen. De kralen smelten aan elkaar vast, waardoor je een stevige 3D-figuur krijgt.

Hama strijkkralen

De meest bekende en populaire strijkkralen zijn de Hama strijkkralen. Deze kralen zijn van hoge kwaliteit en hebben een groot assortiment aan kleuren en groottes. Zo kun je kleine gedetailleerde figuurtjes maken met de midi-kralen, maar ook grote creaties zoals sieraden of onderzetters met de maxi-kralen. Bij het Speelgoedpaleis vind je een uitgebreide collectie Hama strijkkralen voor jong en oud.

Grote strijkkralen

Naast de traditionele midi- en maxi-kralen zijn er ook grotere strijkkralen verkrijgbaar. Deze zijn perfect voor jongere kinderen die nog moeite hebben met de fijne motoriek van de kleinere kralen. De grote kralen zijn makkelijk vast te pakken en op de pegboard te plaatsen. Zo kunnen ook de allerkleinsten genieten van deze creatieve bezigheid.

Strijkparels

Naast strijkkralen worden de kraaltjes ook wel eens strijkparels genoemd. Dit is feitelijk hetzelfde product, alleen een andere benaming. Bij het Speelgoedpaleis kun je deze parels vinden in verschillende kleuren en groottes.

Conclusie

Strijkkralen blijven een populair speelgoed dat zorgt voor veel creativiteit en plezier. Met de Hama strijkkralen van het Speelgoedpaleis kun je de mooiste creaties maken, groot of klein. En met de grote kralen kunnen zelfs de allerkleinsten deelnemen aan deze leuke activiteit.

Unieke FAQ’s

  1. Zijn strijkkralen ook geschikt voor volwassenen?
    Ja, absoluut! Strijkkralen zijn een zeer ontspannende en creatieve bezigheid waar iedereen van kan genieten. Bovendien zijn er tal van ingewikkelde patronen beschikbaar die een uitdaging bieden voor de meer ervaren strijkkralen artiesten.
  2. Zijn er ook glow in the dark strijkkralen?
    Ja! Bij het Speelgoedpaleis vind je zelfs sets met verschillende kleuren glow in the dark kralen, wat voor een extra leuk effect zorgt bij schemer of in het donker.
  3. Wat is het verschil tussen midi- en maxi-strijkkralen?
    Het voornaamste verschil zit ‘m in de grootte van de kraal. De midi-strijkkralen zijn kleiner en daardoor kun je hiermee gedetailleerdere figuren maken. Met de maxi-kralen kun je grotere creaties maken en kun je meer spelen met vormen en kleurcontrast.